Šta je potrebno ?

Online Shopping
      Na internetu možete naći skoro sve što vam treba, od odjeće, kozmetike, raznih sitnica, elektronike, DVD i mnoge druge stvari možete naručiti na kućnu adresu. Vjerovali ili ne kupovinom preko interneta, ukoliko se držite nekih pravila, uštedjet ćete ne samo vrijeme, već i novac. Inače sama online kupovina je jako jednostavna , nađete stranicu sa koje želite kupovati , napravite account, odaberete željeni artikal i način dostave i to je to. Nakon određenog vremena poštar bi se trebao pojaviti na vratima sa vašim paketom. Ukoliko se i ne pojavi imaju tu određeni sistemi zaštite koji su gotovo uvijek na strani kupca.

      Prilikom odabira važno je provjeriti koliko je stranica sigurna. Informišite se o online trgovini u kojoj želite kupovati. Da ne bi morali istraživati informacije iz toga područja , na ovoj stranici će vam biti predstavljene sve web stranice koje su provjerene i pogodne za kupovinu. Da se ne bi zamarali istraživanjem po forumima koliko je stranica poznata, možete li sa nje kupiti ili ne, vrše li dostavu, pripada li nekoj od svjetski poznatih brandova i mnoge druge informacije koje vas zanimaju će te saznati jedostavnije ako se držite savjeta i uputstava sa ove stranice.

Online Shopping
    
Otvorite račun u Unicredit banci
      Za plaćanje na internetu potrebna vam je kartica (kreditna ili debitna) ili PayPal račun. Za početak za većinu kupovina koristite paypal, bar na stranicamo koje ga podržavaju, dok se malo ne uhodate a nakon toga će te lakše znati gdje i kako možete platiti kada vidite da to sve funkcioniše. Znači prva stvar koja vam je potrebna je kartica. Moj savjet je da otvorite tekući račun koji će te koristiti za plaćanje na internetu, uplatite koliko vam treba na karticu i kupujte na internetu. To mozete učiniti u UniCredit banci ( naknada za održavanje računa je negdje oko 1.60 ukoliko je bilo transakcija taj mjesec ) ili nekoj drugoj po vašem izboru. VISA Electron debitna kartica je međunarodno prihvaćena kartica, koju možete koristiti na svim prodajnim i isplatnim mjestima u zemlji i inozemstvu, koja imaju istaknut znak VISA Electron. Ja imam račun u Uni Credit banci i VISA electron karticu i do sada sam sve kupovine na internetu obavljao bez problema.

Uzmite vašu VISA electron karticu
   
      Idući korak nakon što dobijete svoj račun i karticu i uplatite dovoljno novca na nju, je da se registrujete na Paypal i napravite account. Detaljnije o Paypalu i njegovoj funkciji možete čitati u posebnom dijelu. Ukratko PayPal je najsigurniji, najpopularniji i najjači online servis za bankovne transakije putem interneta, a u vlasništvu je najvećeg aukcijskog portala e-Bay. Nakon toga spremni ste za vašu prvu online kupovinu. Nastavite istraživati ovu stranicu , pogledajte savjete , nađite ono što vas zanima i počnite putovanje online shoppinga bez ustajanja iz svoje stolice

      Prilikom kupovine na internetu, ukoliko naručujete iz inostranstva, morate obratiti pažnju na to za koliko dana će vam proizvod biti dostavljen. Prosjek je od 7 do 20 dana, u zavisnosti od toga odakle vam se artikl šalje, na koji način a i sa koje stranice kupujete. Također, obratite pažnju na cijenu poštarine, koja će vam biti dodana na cijenu artikla. O tome ćemo također u posebnom dijelu o savjetima i problemima prilikom kupovine.
Počnite sa Online Shopping-om