e-Bay - The King of Online Shopping

e-Bay registracija
      Za početak mozda i najpoznatija stranica, ona za koju ste svi bar nekada u životu čuli a to je e-Bay. Najpoznatiji sajt za prodaju i aukcije na svijetu. Kao i uvijek naravno i moj savjet za početnike. Kupovina na internetu će uvijek zavisiti od vaših potreba i želja. Ali uglavnom vjerujte svi možete naći ono što vas zanima, a naravno uz to kupiti još bruku sitnica koje vam ne trebaju ali ih želite imati.

      Što se tiče e-Bay-a na njemu imate bukvalno sve od igle do lokomotive. Zašto uvijek kažem da je e-Bay najbolji za početnike i first time kupce koji ne smiju da se odluče na taj korak, e pa upravo zato što ste zaštićeni sa e-Bay buyer protection i PayPal-om i uvijek će te dobiti ono što ste naručili. Drugi razlog je taj što imate ogroman izbor stvari i kategorija , dosta prodavaca šalje na ova područja, cijena i poštarine su u većini slučajeva prihvatljive tako da dosta artikala možete uklopiti u onu carinsku granicu od 50 KM.

e-Bay i PayPal zaštita

e-Bay kupovina
      Šta je vama bitno na e-Bay-u ? Nakon što ste otvorili račun na vama je da počnete sa svojom prvom kupovinom. Preporučujem da se account otvori i na ebay.com i na ebay.co.uk radi bolje ponude a i dostave. Nađete artikal koji želite, pogledate cijenu i dostavu i ukoliko je to ono što želite kliknete na Buy it Now - da kupite odmah, ili Add to Basket - dodajte u korpu dok još malo razgledate. Nakon toga idete na Proceed to Checkout, odaberete način plaćanja PayPal , platite i čekate da dobijete e-mail potvrde prvo da ste platili a onda i da je vaš predmet poslan. Nakon toga na vama je samo da čekate poštara da se pojavi sa vašim paketom. I to je vaša prva kupovina.

e-Bay rating prodavača
      Šta treba da pazite kod e-Bay kupovine ? Prvo i osnovno , pratite rating prodavača, gledajte da je preko bar 98%. Nakon toga gledate da li šalje za vašu zemlju i pazite cijenu i poštarinu. I naravno pazite na to kako izgleda oglas , da li je prevara, dobro pročitajte sve što piše u tekstu oglasa i držite se nekih osnovnih pravila. Ako je prodavač do tada prodavao samo odjeću a odjednom prodaje tablete i mobitele po jeftinim cijenama vjerovatno je oteti profil koji se koristi za prevaru. Zašto vam ovo govorim kada su vaše pare sigurne, pa zato da ne bi bezveze čekali mjesec dana na paket koji nije ono što očekujete. Uglavnom kada steknete malo iskustva sve će vam biti puno logičnije i lakše. Uživajte i ukoliko imate pitanja postavite ih u komentarima ili na mail.

e-Bay feedback prodavaču

       Nakon svega kada vam dostave paket vi morate da ostavite feedback za tu kupovinu tj. vaše zadovoljstvo ili razočarenje komunikacijom ili predmetom koji ste dobili. Nakon što ostavite feedback vaša kupovina je završena i vi dobivate prvu zvjezdicu tj uspješnu kupovinu. To je vama veoma važno radi budućih kupovina jer kao što mi pratimo da li je kupac siguran tako i oni mogu pogledati naš rating, pa ukoliko ste tamo bili uvijek nezadovoljni ili tvrdili da niste dobili stvari vjerovatno neće ni poslovati sa vama. Pamet u glavu i uživajte u šopingu.

e-Bay Store