Siguran Shopping

      Na kraju da sumiramo sve savjete a i da navedemo stranice sa kojih je najbolje kupovati. Znači otvarate tekući račun , dobijate visa electron karticu, otvarate PayPal račun i počinjete sa online kupovinom. Ukoliko se čuvate ovih pravila i kupujete sa navedenih stranica garantujem vam da nećete imati probleme.

      U ovisnosti od vaših želja i potreba na internetu možete naći većinu stvari. Samo treba znati gdje tražiti i da li je kupovina isplatnija nego ovde, što u većini slučajeva i jeste. Prvo i osnovno je da gledate da su vam poštarine što niže ili čak i free jer i poštarina ulazi u cijenu koja se koristi za carinjenje. Drugo da ukoliko ne želite plaćati carine držite se vrijednosti ispod 50KM. Možete kupovati odjeću , obuću, filmove , igrice , muziku, elektroniku, dodake za telefone i raznoraznu opremu u ovisnosti od vaših potreba. Najbitnije je da se držite provjerenih i povoljnih stranica. Ja ću vam navesti stranice sa kojih ja kupujem i šta se na njima može kupiti.

     
      Za sve one kojima je hobi uzivanje u raznoraznim dimovima trebali bi da posjete ovu stranicu Everyonedoesit.com , vjerujte mi bićete oduševljeni. Rizle, bluntovi, upaljači , grinderi, lule , nargile, pajpovi, bongovi , vaporizeri, oprema i još mnogo toga što niste u mogućnosti da nabavite na ovim prostorima. Uglavnom pogledajte i iznenadite se , garantujem vam da ćete biti oduševljeni sa ponudom. Plaća se direktno sa kartice ali je kupovina sigurna. Pošiljka se šalje u običnom pakovanju , žutoj klasičnoj koverti , tako da treba samo da pazite da je vrijednost ispod 50 KM. Paket dolazi za nekih 15 do 20 dana. Uživajte.

  
      Za one koji preskaču prvu ponudu njima za početak ide e-Bay, glavna stranica za online shopping. Na njoj ste zaštićeni na više načina a i možete pronaći bukvalno sve , međutim ne šalju svi u Bosnu ni na Balkan a i poštarine mogu biti velike u ovisnosti šta se šalje i iz koje države dolazi. Znači morate pratiti rating prodavca i najbolje je da se držite onih sa 99% ratingom da bi bili sigurni. Naručite , platite sa PayPal-om i čekate da vam poštar donese paket na vrata.

 
      Amazon.com isto glavna svjetska stranica za shopping. Međutim problem je što na našu lokaciju moguće je naručiti samo CD, DVD, BlueRay, Igre, Knjige i neke sitnije stvari ukoliko nađete prdavca koji će poslati ovamo. Uglavnom vrijedi je posjetiti pogotovu ukoliko već koristite Kindle i čitate knjige na amazonu ili želite kupiti Kindle.


 
      TheHut.com je veoma dobra UK stranica , imam dugo iskustvo kupovanja sa te stranice i sve je uvijek stizalo na vrijeme i uredno. Na njoj možete naći dosta stvari po povoljnim cijenama a često imaju i dodatna sniženja. U ponudi ima odjeća i obuća, elektronika, DVD, BlueRay, igračke, kozmetika, vitamini , proteini, sportska oprema i još dosta toga. Veoma kvalitetna.

 
      DHGate.com Kineska verzija e-Bay-a , isto stranica sa koje je moguće kupiti povoljne stvari pogotovo ako uzimate veće količine. Ima isto svoj vid zaštite tako da novac dobijate nazad ukoliko ne dobijete pošiljku. Na ponudi imate gotovo sve. Jedino je problem što dolazi iz Kine pa nekada može trajati 15 dana a nekada i 45 dana dok dobijete paket.


      Iwantoneofthose.com ili woot.com je stranica TheHut grupacije na kojoj možete naći dosta dobru ponudu elektronskih spravica i dodataka , kako za telefone tako i za kompjutere , opremu za kuću i vrt, raznorazne poklone i još dosta toga. Isto sigurna i uspješna dostava kao i za većinu stvari koje stižu iz Engleske.

  
     Ovo su samo neke od stranica , naravno ima ih još mnogo , koje možete koristiti kao osnovu za vašu kupovinu dok se ne uhodate sa online kupovinom. Na ovoj listi ćemo s vremenom dodavati dodatne stranice sa kojih ste i vi uspješno kupili ili imali ugodna iskustva.